top of page

Sæt spot på din familiehistorie 

med familieopstilling

Familieopstilling bringer det skjulte frem i lyset

 

Familieopstilling er en unik måde at arbejde med vores familiehistorie på, at finde hjem til os selv, og dermed blive mere tro mod os selv.

I familieopstillingen ser vi på dét, vi kommer fra, vores relationer, og hvorfor vi værner om vores relationer, selv om det ind imellem kan føles forkert. 

 

Det kan være svært at sige fra over for nære relationer, fordi det de er en del af vores historie og en del af vores genetik.

Familieopstilling kan derfor være den healing, der giver frihed til at tage det næste skridt i livet, fordi det kaster lys over de mønstre, vi ubevidst bærer med os.

 

Tør du se dine skyggesider i øjnene?

​Har du aldrig beskæftiget dig med familie- eller systemisk opstilling, er der et billedsprog, der på en fin måde beskriver, hvad det går ud på:

Dit liv er gået i hårdknude og minder om et bundt garn, der ligger i en sammenfiltret bunke. Langsomt finder du en ende af garnet, kigger på den første knude, får den løst op, går langsomt videre til næste knude, får den løst o.s.v.

 

På et tidspunkt, har du fået løst op for rigtig mange knuder, der hidtil har været svære at få klaret.

Du skal således være klar til at kigge på ”knuderne” i dit liv. Hvorfor er dit liv gået i hårdknude, er du på rette plads i

dine relationer, er der nogen, der bliver glemt i din historie, er der nogen, der mangler, eller nogen, der får lov til at fylde for meget?

Familieopstillingen støtter dig i, hvordan du kan få løst, eller løsnet din hårdknude.

Hvem kan have glæde af familieopstilling?
 • Dig, der ønsker en større forståelse for egen historie og et ønske om at få løst de problematikker du oplever, og gentager, livet igennem.

 • Dig, der har følelsesmæssige udfordringer i forhold til familiemedlemmer eller relationer til andre mennesker.

 • Dig, der kan se, at du gentager mønstre fra barndommen eller mønstre overført fra tidligere generationer.

 • Dig, der har følelsesmæssige kraftige reaktioner, du ikke forstår.

 

Familieopstilling kan give dig ny indsigt, når:

 • Dit forhold til partner, børn, forældre eller søskende oplevelse problematiske

 • Dine børn har det skidt, er ulykkelige eller fortvivlede

 • Du har problemer med ekspartnere, sammenbragte børn, pleje- eller adoptivbørn

 • Du oplever at dine arbejdsmæssige forhold er problematiske

 • Du vil arbejde aktivt med din personlig udvikling

 • Du har andre problematikker

Hvordan foregår familieopstilling

Familieopstilling foregår oftest i en gruppe og der er som sådan ikke et max antal på, hvor mange, der kan deltage.

 

Indledende

Der er en kort samtale mellem den deltager, der har familieopstillingen og mig som terapeut. De andre deltagere lytter med. Blandt deltagerne i gruppen vælges stedfortrædere for deltagerens familiemedlemmer. Disse stedfortrædere placeres på gulvet, hvor deltageren spontant føler, de skal stå.

Opstillingen forløber som en dialog mellem den, der har opstillingen og stedfortræderne samt terapeuten.

 

Opstillingen

Der arbejdes ud fra stedfortrædernes følelser og kropsfornemmelser. Der arbejdes hen imod at lette energien mellem stedfortræderne ved, at terapeuten flytter rundt på dem. Der skabes kontakt og afklaring mellem stedfortræderne via healende ord og sætninger, som jeg foreslår.

For de fleste deltagere er det en meget bevægende oplevelse at være tilskuer til egen problematik, der udspilles lige for øjnene af én.

På denne måde bliver ens indre liv og dynamikker meget mere tydelige. Det indre billede af familien, bliver bragt til live via repræsentanterne – som en slags levende stamtræ.

 

Afsluttende

I slutningen af opstillingen kommer deltageren selv ind i opstillingen og påvirkes af de forandringer der er skabt. De nye indsigter skaber stor mulighed for at tage nye skridt, der skaber ny bevægelse og dermed balance både for deltageren selv, men også i relationerne fremadrettet.

Opstillingerne varierer, tager oftest mellem 1 – 2 timer, og rundes af i fælles enighed mellem deltager og mig, mens de andre deltagere lytter med.

Praktisk info

 

Datoer i 2021:

​​​​

 • 18. april

 • 09. maj

 • 30. maj

 • 20. juni

 

Tid:

Alle dage kl. 10.00 - 15.00

Østergade 2b, 3600 Frederikssund.

Pris: 3.250,-

Du har mulighed for rate betaling af 2 gange.

Prisen er inklusiv kaffe, the, frugt og sødt.

Tilmeldingen er bindende, og beløbet refunderes ikke hvis du aflyser.

Min egen rejse 

 

Mit store ønske

Jeg har et dybtfølt ønske om at udbrede kendskabet til familieopstilling. Familieopstilling er en helt unik og healende metode, der skal ses og opleves, før man forstår, hvor dybt det virker på det sjælelige plan.

 

Min første opstilling

Da jeg deltog i min første familieopstilling i 2005, fik jeg vendt op og ned på min forestilling om livet. Jeg oplevede for første gang den kraft, der ligger i vores historie, og hvor vigtigt det er at vise livet ydmyghed. Vigtigheden af, at respektere vores forfædre - uden dem havde vi ikke fået livet.

Efter min første familieopstilling gik jeg med følelsen af at være forbundet til en langt større kraft, end noget andet jeg tidligere havde oplevet. Jeg var slet ikke forberedt på, at man deri kunne finde svarene til videre udvikling. For første gang i mit liv, begyndte jeg at tage mig selv alvorligt og være tro overfor min mavefornemmelse.

 

Efteruddannelse

 

Efterfølgende har jeg deltaget på workshops og efteruddannelser inden for Familieopstilling, fra det fine spirituelle udviklingsarbejde til det dybe traume arbejde.

Min rejse som facilitator til familieopstiller startede i 2010 hvor jeg var igennem 10 weekender over 1 1/2 år hos psykoterapeut, heil praktiker og familieopstiller Susanne Rebmann Ludvigsen. Jeg er så taknemmelig for, at hun har vist mig vejen til at heale min egen families historie. Susanne har også styrket min tro på, at jeg selv skal formidle og undervise i dette fine håndværk som Familieopstilling er.

 

Stifter

Det er den tyskfødte Bert Hellinger som er stifter af denne unikke metode om familie- og systemisk opstilling, hvor vi igennem vores slægtshistorie kan heale dybereliggende traumer.

En anden specialist, jeg har stiftet bekendtskab med, er Stephan Hausner, som er tysk heil praktiker. Han har i den grad styrket min tro på nærværet mellem mennesker, måden vi regulerer os på igennem afslapning og sansning, hvilket åbner op for, vi bedre kan mærke sjælens formål.

Jeg glæder mig til at have dig med på denne spændende rejse - og har du spørgsmål om familieopstilling og forløbet, er du velkommen til at kontakte mig på tlf 60 46 14 62 og mail maibritte@soulwork.dk 

Bedste hilsner

Maibritte Allsand

DSC_9321MAI.JPG
bottom of page