top of page

Adventskalender 

alev-takil-dR8t0L8YXsI-unsplash.jpg

Adventskalender for pårørende til en misbruger: 

Lær at sætte grænser, så du også kan leve dit eget liv!

At indgå i relation med en pårørende, der har et misbrug, er en hård omgang. Det er nemlig ikke kun den misbrugende part, der lider og har det dårligt. Det gælder også dig, der står på sidelinjen, og brændende ønsker at hjælpe, men hvor det ikke altid lykkes. 

Det er svært at være pårørende til en misbruger, fordi misbrugerens problematikker, adfærd, måske manglende deltagelse i familien/, forholdet/hverdagen er mangelfuld eller ikke-eksisterende.

 

Det trækker dybe veksler på dig, som pårørende. Det kan føles som om, der ikke er plads til dig selv i dit eget liv. 

Fordi det hele drejer sig om den, der er ramt af misbruget.  

Det betyder, at tankerne særligt her i juletiden centrerer sig om, hvordan julen mon skal gå. Bliver der for meget alkohol, stoffer eller anden form for misbrug. Du forsøger at få overblikket, så du kan komme bedst mulig gennem julen uden for mange ubehagelige oplevelser. Og samtidig bekymrer du dig for, hvordan du skal tage vare på dig selv i hele denne proces. 

I denne adventskalender, får du 4 brugbare metoder til, hvordan du som pårørende til en misbruger, kan lære at sætte grænser, så der også er plads til et liv, der er dit - og hvor du kan trives. 

 

Det er en svær proces! Men i denne adventskalender, har du mulighed for at tage det allerførste skridt, så du kan lære at tage vare på dig.

Tilmeld dig her 

Når du bestiller ydelser hos Maibritte Allsand, tilmeldes du også nyhedsbrevet, hvor du får viden og information om misbrugsproblematikker og familiearbejde - samt besked om arrangementer og lejlighedsvise tilbud. Du kan let framelde dig igen, hvis det ikke er noget for dig.

Prioriter dit eget liv 

 

Der er flere måder, hvor på du som pårørende til en misbruger, kan lære at stå stærkt i dig selv og lære, at dit liv ikke kun behøver at handle om misbrug. Det er også muligt at opnå personlig frihed og slippe den dårlige samvittighed, den konstante bekymring, det tyngende ansvar og den evige uro. 

Jeg vil gerne give dig de 4 mest basale og anvendelig metoder til netop dette - og det får du i denne adventskalender.

I løbet af de 4 adventssøndag, vil du få

 

- 4 metoder, som du kan anvende med det sammen

- indsigt i din egen situation som pårørende 

- øvelser, der vil hjælpe dig til at åbne op for det liv, der er dit 

- viden om, hvordan du kan frigøre dig fra de negative effekter af, at være pårørende til en misbruger.

Sådan foregår det 

  • Du tilmelder dig adventskalenderen ved at taste dit navn og din email i felterne herunder. 
     

  • Du modtager en mail fra mig, hvor jeg bekræfter din tilmelding.
     

  • Hver søndag i advent får du en mail - hver mail indeholder et trin om egenomsorg og muligheder for nye tiltag i dit liv.

Tilmeld dig her 

Når du bestiller ydelser hos Maibritte Allsand, tilmeldes du også nyhedsbrevet, hvor du får viden og information om misbrugsproblematikker og familiearbejde - samt besked om arrangementer og lejlighedsvise tilbud. Du kan let framelde dig igen, hvis det ikke er noget for dig.

Velkommen til en god jul!

Jeg har i mange år arbejdet som misbrugskonsulent, og en ting, som jeg igen og igen oplever op til højtiderne - det er angsten for en kaotisk jul, hvor misbrug tager overhånd og efterlader familien, de pårørende til en misbruger, i en tilstand af kaos og afmagt. Og frygten for det, der måske vil ske, er stor i tiden op til jul. 

Jeg vil inderligt ønske dig en god jul - og med mine råd og vejledning i årets adventskalender, vil jeg give dig et skridt på vejen til at tage vare på dig, og opnå større indsigt i dine egne behov, så din rolle som pårørende til en misbruger ikke fylder alt.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen til adventskalenderen. 

Bedste hilsner julehilsner,  Maibritte

DSC_9402MAI.JPG
bottom of page